Mis imejook on cold brew?

23.8.2017

Selle suve suurim trend on kindlasti ColdBrew kohv. See on jõudnud meile Ameerika Ühendriikidest, kus see on olnud väga populaarne kohvi nautimise viis juba aastaid.

Külmpruulitud kohv ehk ColdBrew on kohv, mis on valmistatud leotades kohvipuru külmas vees vähemalt kaheksa tundi. Lõpptulemuseks on pehme maitse ja madala happesusega ning õrnalt magus kohv.

ColdBrew kohvi valmistatakse külma veega, kohvikutes pakutavat jääkohvi valmistatakse aga jääga jahutatud kuumast kohvist. ColdBrew kohvi võib juua lihtsalt jääga või maitsestada seda meelepäraste siirupitega, näiteks laimi- või kookosesiirupiga.

Mida on valmistamiseks vaja?

-    Presskann
-    80–90 g tumedat röstitud kohvi
-    1 l värsket vett

Valmistamine

1. Mõõda vajalik kogus kohvi presskannu
2. Lisa vesi
3. Sega
4. Aseta presskannule kaas ja vajuta filter paar sentimeetrit allapoole
5. Jäta kohv vähemalt kaheksaks tunniks külma vette ligunema
6. Vajuta filter alla
7. Serveeri nagu soovid!

Back to top