Presidentti Papua New Guinea kohv ja vaarikane brownie

22.9.2017

Tugevad maitsed ja mahlakus on need, mis teevad vaarikase brownie ja Presidentti Papua New Guinea kohvi koosluse niivõrd nauditavaks.

Tumeda röstiga kohvi intensiivne maitse ja huvitav maitseprofiil sobivad suurepäraselt kokku tumeda šokolaadi ja hapuka vaarika maitsega.

Vaarikane brownie:

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
5 muna
1 ¾ dl nisujahu
¾ dl kakaopulbrit

Määri 20 × 30 cm vorm võiga ja puista üle jahuga. Sulata šokolaad ja lase jahtuda. Sulata või mikrolaineahjus. Mõõda kaussi suhkur, sulatatud või ja vaniljesuhkur. Löö mikseriga kergelt vahtu. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Vahustamist jätkates vala hulka šokolaad.
Teises kausis sega kokku nisujahu ja kakaopulber ning lisa segu šokolaadivahule. Sega ettevaatlikult puukahvli või spaatliga tõstes. Kalla taigen vormi ja küpseta 175-kraadises ahju keskosas 30 minutit. Brownie võib seest olla natuke niiske.

Vaarikakaste:

200 g kodumaiseid külmutatud vaarikaid
2 spl tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla

Kalla sulatatud vaarikad, tuhksuhkur ja sidrunimahl kannmikserisse. Sega aeglaselt kokku. Seemnete eemaldamiseks suru segu läbi sõela.