Röstimine ja jahvatamine

Kohvi röstimisel toimuvad keemilised protsessid, mille käigus kujunevad välja kohvi maitseomadused: tasakaalustuvad happed, aroomid ja teised komponendid, mis määravad kohvi happelisuse, maitse, järelmaitse ja täidluse. Röstimisaeg sõltub määratud röstimisatmest. Tavaliselt on kohvi röstimisaeg 5-8 minutit ja röstimine toimub temperatuuril 180-240°C. Heleda röstiga kohvi maitse on hapukam kui tumedaks röstitud kohvil. Kohvisegu maitse sõltub oluliselt röstimisprotsessist (röstimisaeg, temperatuur jne).

Pauligi röstimisskaalal on viis erinevat röstimisastet. Eesti turul on saadaval tooted röstimisastmega 2 - 5.  Arvestades Eesti vee eripära ja inimeste tarbimisharjumusi, ei ole Paulig toonud Eesti turule väga heleda röstiga tooteid.

1: Juhla Mokka (saadaval Soome turul)
2: Paulig President, Presidentti Gold Label, Paulig Paula, Brazil
3: Paulig Classic, Paulig Arabica, Paulig Colombia Organic, Paulig Mexico, Paulig Papua New Guinea, Paulig Mundo
4: Paulig Espresso Originale, Paulig Espresso Fortissimo, Paulig Espresso Supremo
5: Paulig Parisien

Kohvi jahvatamine

Kohvi valmistamisel on tähtis kasutada õiget jahvatusastet. Sobiv jahvastusaste sõltub kohvi valmistusviisist. Pauligi kohvi pakenditel olev sümbol näitab, millist valmistusviisi kasutada. Näiteks kasutades filtrikohvi valmistamiseks eriti peene jahvatusega kohvi, on tulemuseks kõrbenud ja mõru maitsega kohv. Kui kasutada espresso valmistamisel jämeda jahvatusega kohvi, siis ei saa tõelist espressot.