Kuivtöötlemine

Kuivtöötlemine tähendab, et kohvimarju kuivatatakse päikese käes. Kui kuivatusprotsess on lõppenud, eemaldatakse mehaaniliselt kest ja viljaliha ning tulemuseks on kaks röstimiseks valmis kohviuba.

Kuiv töötlemismeetod on vanim ja kõige lihtsam viis kohviubade saamiseks.

Protsess algab käsitsi kohvimarju sorteerides, mil kvaliteetsed kohvimarjad eraldatakse ebakvaliteetsetest. Kvaliteedikontrolli läbinud marjad liiguvad seejärel edasi kuivatuslauale või rippuvatesse kuivatusvõrkudesse. Kuivatusprotsess kestab umbes kolm nädalat, sõltuvalt ilmastikutingimustest. Marju pööratakse regulaarselt ümber, et hoida ära hallitust ja saavutada ühtlaselt kuiv tulemus. Kuivatatud marjad töödeldakse seejärel mehaanliselt, kus nende kest eemaldatakse.

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top