Presskann

Presskann on filtrikohvi valmistamise vahend. Presskannu lisatakse korraga jahvatatud kohv ja vesi ning kohvi filtreerimiseks ei kasutata filtrit.

Presskann on filtrikohvi valmistamise meetod. Presskannu kohv on sageli täidlasema maitsega kui filtrikohv, sest presskannus ei kasutata filtrit, mis õlisid ja aroome kinni peab.

Presskann koosneb kannust ja pressist, mis filtreerib kohvipuru kannu põhja. Eelsoojendatud kannu mõõdetakse õige kogus jahvatatud kohvi ja selle peale valatakse ringjate liigutustega kuum vesi. Pärast vee lisamist segataks kohv ja vesi hoolikalt lusikaga läbi ja lastakse 3-4 minutit tõmmata. Seejärel vajutatakse press alla, et kohvipuru vedelikust välja filtreerida.

Café au lait jaoks valmistatakse kohv sageli just presskannuga. 

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top