Kataloonia kreem ja Café Barcelona
28.6.2018
Café Barcelona tummise rösti lõhn viib mõtted Vahemere-äärsele kergelt kulgevale pärastlõunasele kohvihetkele. Koos sügavamate maitsenootidega kohviga, maitseb eriti hästi see Kataloonia versioon traditsioonilisest crème brûléest, mis peidab oma krõbeda koore all pehmet apelsinilummaga hõrku kreemi.
Vaja läheb:
(10 portsionit)
Poole apelsini mahl ja riivitud koor
1 kaneelikoor
6 dl vahukoort
2 dl piima
Pool vanillikauna
Keeda ülaltoodud koostisosad ja lase maitsestuda vähemalt 15 minutit.
200 g munakollast (ca 8 tk)
150 g suhkrut
Valmistusviis:
Vahusta munakollased ja suhkur ning sega hulka maitsestatud vahukoore ja piima segu.
Vala segu läbi sõela ahjuvormidesse ja küpseta 95-kraadises ahjus kuni tund aega, kuni mass on hüübinud. Jahuta. Järgmisel päeval puista peale roosuhkrut ja küpseta gaasipõletiga.
¡Buen provecho!