Kataloonia kreem ja Café Barcelona

28.6.2018

Café Barcelona tummise rösti lõhn viib mõtted Vahemere-äärsele kergelt kulgevale pärastlõunasele kohvihetkele. Koos sügavamate maitsenootidega kohviga, maitseb eriti hästi see Kataloonia versioon traditsioonilisest crème brûléest, mis peidab oma krõbeda koore all pehmet apelsinilummaga hõrku kreemi.

Vaja läheb:

(10 portsionit)

Poole apelsini mahl ja riivitud koor

1 kaneelikoor

6 dl vahukoort

2 dl piima

Pool vanillikauna

Keeda ülaltoodud koostisosad ja lase maitsestuda vähemalt 15 minutit.

200 g munakollast (ca 8 tk)

150 g suhkrut
 

Valmistusviis:

Vahusta munakollased ja suhkur ning sega hulka maitsestatud vahukoore ja piima segu.

Vala segu läbi sõela ahjuvormidesse ja küpseta 95-kraadises ahjus kuni tund aega, kuni mass on hüübinud. Jahuta. Järgmisel päeval puista peale roosuhkrut ja küpseta gaasipõletiga.

¡Buen provecho!