Kõrvitsane kaeralatte

21.10.2020

Maailmakuulsast pumpkin spice lattest inspireeritud soe kohvijook, mida saab vähese vaevaga valmistada ka kodus. Siidise Paulig Classic Cremoso ja Tere värske kaerajoogi maitsekooslust täiendab siin sügishooaja lemmik - kreemine kõrvitsapüree. Lahke käega lisatud piparkoogimaitseaine annab vihjeid peagi saabuvatest jõuludest!

Retsept:

kahele

  • 3-4 dl Tere kaerajooki
  • 1 dl Paulig Classic Cremoso kohvi
  • 4 sl kõrvitsapüreed*
  • 0,25 tl piparkoogimaitseainet
  • maitse järgi suhkrut
  • kaneelikoorepulki serveerimiseks

Kuumuta segades kaerajooki, piparkoogimaitseainet ja kõrvitsapüreed kuni keemistemperatuurini, kuid ära päris keema tõusta lase. Vahusta soovi korral kergelt piimavahustajaga. Jaga tassidesse kuum kohv, vala peale kõrvitsa-kaerajoogisegu ning soovi korral maitsesta suhkruga. Suska joogi sisse kaneelipulgad ja puista peale veidi piparkoogimaitseainet.

*- Kõrvitsapüree valmistamiseks koori ja tükelda kõrvits ning kuumuta sortsu veega tasasel tulel kaanega kaetult u 15 minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Vala liigne vesi ära ja püreesta potisisu. 1 dl püree valmistamiseks kulub u 250 g kõrvitsat. Kõrvitsapüreed võid edukalt säilitada ka sügavkülmas.

Back to top