Kõrvitsane kaeralatte
Maailmakuulsast pumpkin spice lattest inspireeritud soe kohvijook, mida saab vähese vaevaga valmistada ka kodus. Siidise Paulig Classic Cremoso ja Tere värske kaerajoogi maitsekooslust täiendab siin sügishooaja lemmik - kreemine kõrvitsapüree. Lahke käega lisatud piparkoogimaitseaine annab vihjeid peagi saabuvatest jõuludest!
Retsept:
kahele
- 3-4 dl Tere kaerajooki
- 1 dl Paulig Classic Cremoso kohvi
- 4 sl kõrvitsapüreed*
- 0,25 tl piparkoogimaitseainet
- maitse järgi suhkrut
- kaneelikoorepulki serveerimiseks
Kuumuta segades kaerajooki, piparkoogimaitseainet ja kõrvitsapüreed kuni keemistemperatuurini, kuid ära päris keema tõusta lase. Vahusta soovi korral kergelt piimavahustajaga. Jaga tassidesse kuum kohv, vala peale kõrvitsa-kaerajoogisegu ning soovi korral maitsesta suhkruga. Suska joogi sisse kaneelipulgad ja puista peale veidi piparkoogimaitseainet.
*- Kõrvitsapüree valmistamiseks koori ja tükelda kõrvits ning kuumuta sortsu veega tasasel tulel kaanega kaetult u 15 minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Vala liigne vesi ära ja püreesta potisisu. 1 dl püree valmistamiseks kulub u 250 g kõrvitsat. Kõrvitsapüreed võid edukalt säilitada ka sügavkülmas.