Kohvitrendid aastal 2018 – külmpruulitud kohvist superkohvini

28.2.2018

Kohv on juba iseenesest trend, aga mis sellega 2018. aastal juhtuma hakkab? Kas mängu tuleb uus külmpruulitud kohv? Milline on põnevaim pruulimismeetod? Mis on teie arvates selle aasta põnevaim kohviga seotud trend? Siin on ülevaade 2018. aasta kohvitrendide ennustustest.

Superkohvid

Latedesse pannakse võid, kurkumit, teesid ja lillat jamssi – kohv muutub tervislikumaks, mis on ka loogiline. Mahla pressimise ja smuutide tegemise asemel võiksid kõik supertoidud ju kohvitassis olla. 2018. aasta hommikukohvis on mugulkress, proteiinipulber, vürtsid ja isegi kollageenipulber!

Äärmiselt visuaalne kohv

Kõik algas vikerkaarekarva latedest. Eelmisel aastal nägime sädelust ja ükssarvikuid. 2018. aastal võime kindlad olla, et baristad peavad kohvi välimusele rohkem tähelepanu pöörama. Instagram on ilmselt parim abivahend kohvikunstiks inspiratsiooni leidmiseks, ja võimalused on lõputud. Mida hullumeelsem, värvilisem või ootamatum on kohv, seda tõenäolisem on, et see saab Instagramis ülipopulaarseks. Vaata populaarseid teemaviiteid! Oleme juba näinud roosasid, rohelisi, musti ja lillasid latesid – mis on 2018. aasta värv?

Kõik sõltub päritolust

2018. aastal pole vaja mainidagi, et kohvi keskmes on selle päritolu. Igal kohvil on oma lugu ja mida rohkem kohvibaarmen farmerist, ubadest ja tööprotsessist rääkida oskab, seda parem. Põhjamaades ei saa kohv kunagi kohalik toode olla, nii et lood on parim viis päritolu kliendini toomiseks. Pildid ja videod on kohviarmastuse jagamiseks hea viis! Pea meeles, et igal kohvitassil on oma lugu.

Kogemus on esmatähtis

2018. aastal on kohvielamus veelgi olulisem (kui see üldse võimalik on). Kohv ei ole ainult jook ise. Kohvi tellimise lahendused toovad erikohvi klientide uksele, nii et kohvikutes peavad kohvibaarmenid leidma võimalusi, kuidas kohvielamusi uute pruulimismeetodite ja kohvisortidega täiustada ning kohvikut külastavale kliendile lisaväärtust pakkuda.

Lämmastik kohvis – mis järgmiseks?

Tavalisest külmpruulitud kohvist lämmastikuni joogis. Kohv on võtnud nii šokolaadibatooni kui ka jäätise kuju. Huvitav on näha, millised uuenduslikud kohviideed sel aastal pinnale kerkivad. Mina usun, et mängu tuleb kohvi tekstuur, ja olen üsna kindel, et mullid on asjaga seotud :)