27. jaanuaril on šokolaadikoogi päev. Šokolaadi söömine aitab tuju tõsta ja tekitab heaolutunde. Niisiis, pakume sulle katsetamiseks eriliselt rikkaliku šokolaadikoogi retsepti ja soovitame seda kooki nautida koos Paulig Presidentti Tanzania kohviga. Mõnusaid maitseid uude nädalasse!
Vaja läheb:
200 g võid
4 muna
4 dl suhkrut
3 dl nisujahu
6 spl kakaopulbrit (naturaalset)
2 spl vanillisuhkrut
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
130 g purustatud šokolaadi
Sega kokku munad ja suhkur ning vahusta. Sulata või ja sega munasegu hulka. Lisa kokkusegatud kuivained ja pool tükeldatud šokolaadist. Sega segu hästi läbi ja vala see võiga määritud lahtikäivasse vormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 25 kuni 30 minutit, kuni selle servad hakkavad kõvemaks muutuma, kuid keskosa jääb pehmeks. Lase koogil korralikult maha jahtuda, parimal juhul üleöö seista ja kaunista seda enne serveerimist šokolaaditükkidega.
Mango-mascarponevaht:
1 purki mangopüreed
2,5 dl mascarponet
2,5 dl vahukoort
1 tl suhkrut
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega mascarpone ja mangopüree vahukoore hulka, et tekiks kohev vaht. Serveeri koos mudakoogiga.