Café au Lait

Café au lait on kohvijook, mis koosneb tumeda röstiga filtrikohvist ja kuumast piimast. Traditsiooniliselt on selle valmistamise vahekord pool tassi kohvi ja pool tassi kuuma piima.

Café au lait on Prantsuse kohvijook, mida nauditakse seal tavaliselt hommikukohvina. Sõna-sõnalt tähendab see „kohv piimaga“. 

Café au lait on lihtne kohvijook, mida kodus valmistada. Ettevalmistusteks vajad tumeda röstiga kohvi ja sooja piima, mille temperatuur on ideaalis umbes 60 kraadi. Keedetud piima puhul võib tekkida ebameeldiv lõhn. Kohvi võib valmistada presskannuga või filtrikohvimasinaga. Parim kohv Café au lait valmistamiseks on Paulig Café Barcelona.

Café au lait on suurepärane kohvijook, mida hilisel hommikusöögil nautida. Selle kõrvale sobivad nautimiseks kõiksugu küpsetised nagu makroonid, croissant'id või tarte Tatin.

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top