Kohvi nautimine

Pauligisse jõuavad kohvioad kogu maailmast, ja neil kõigil on oma maitse sõltuvalt päritoluriigist. Röstitud kohvis on tuvastatud peaaegu tuhat erinevat aroomi, mida on rohkem kui näiteks veinis. Olulisel kohal on ka atmosfäär: on suur vahe, kas rüübata sama kohvi tipptunnil bussis või nautida seda ilusal suvepäeval järve ääres. Kohvi keele ja erinevate kohvikultuuride kohta saate lähemalt lugeda siit.

Milline riik, milline maitse?

Iga kohvisort pärineb konkreetsest riigist, mille pinnas, kliima ja kasvutingimused annavad sellele iseloomuliku maitseprofiili. Aafrika kohvisortide maitset iseloomustatakse tihti marjase ja happelisena, samas kui Lõuna-Ameerika kohvid on sageli pähklise või šokolaadise maitsega.

Palun üks tassitäis mineraalaineid

Tassitäis musta kohvi ei sisalda peaaegu üldse rasva, süsivesikuid ega valku, sisaldades vaid 1-2 kalorit. Samas on kohvis palju mineraalaineid ja vitamiine, eriti kaaliumi, magneesiumi ja niatsiini.

"Röstitud kohvis on tuvastatud peaaegu tuhat erinevat aroomi. Seda on rohkem kui veinis."

"Röstitud kohvis on tuvastatud peaaegu tuhat erinevat aroomi. Seda on rohkem kui veinis."

Kohv erinevates kultuurides

Soomlased joovad rohkem kohvi kui ükski teine rahvas maailmas - iga päev koguni viis tassi. Moskvas, Peterburis ja Baltimaades naudivad kohvijoojad iga päev keskmiselt kuni kolm tassi erinevalt valmistatud kohvi.
Back to top