Röstimine

Kohvi maitse koosneb erinevatest aroomidest ja lõhnanüanssidest. Röstimise käigus saab kohvisegu talle omase maitsebuketi, mis moodustub mõnikord sadadest erinevatest aroomidest. Röstimise käigus võlutakse kohvist välja erinevad aroomid, näiteks pähkli- või röstiaroom. Meie röstimisprotsessi saate lähemalt vaadata siin.

Röstimisprotsess

Kuna tooretel kohviubadel ei ole õiget kohvi maitset, on röstimine üks tähtsamaid samme hõrgu kohvi valmistamiseks. Pauligi neli röstimistehast - Vuosaaris, Tveris, Tolkkinenis ja Kulmas - on erineva suurusega ja toodavad erineva röstimisprofiiliga kohvi.

Hele või tume röst?

Röstimisastmed on eri ettevõtetes erinevad. Paulig kasutab viit röstimisastet. Number üks on kõige heledam röst ja number viis on eriti tume röst.

Professionaalne röstimine

Meie Vuosaari kohvitehas on üks maailma energiasäästlikumaid röstimistehaseid. Röstimine toimub kolme röstimismasinaga, millest igaüks mahutab 550 kilogrammi toorkohvi. Kuigi röstimisprotsess on automatiseeritud, vastutab röstija kogu protsessi eest ning teeb tihedat koostööd kvaliteedikontrolli ja tootearenduse meeskondadega.

Järgmine samm õnnelike kohviubade teekonnal

9. Meistrioskused

Loe täpsemalt siit
Back to top