Kvaliteedikontroll ja segamine

Igal meie kohvisegul on oma eriline retsept. Kuna igas päritoluriigis on kohviubadel kindel maitse, saab erinevate maitsebukettide loomiseks kasutada segusid. Kuigi ilm, saagi kvaliteet ja eri sortide kättesaadavus muutuvad, püüdleme selle poole, et Presidentti, Arabica ja Classicu maitse oleks alati ühesugune. Ubade maitset kontrollitakse selle protsessi käigus kuni kaheksa korda. Kohvi kvaliteedikontrolli kohta saate lähemalt lugeda siit.

 

Üks tööpäev, 200 tassi kohvi

Pauligi degusteerimisjuht maitseb iga päeva üle 200 tassi kohvi. Lisaks maitsele vaadeldakse kvaliteedikontrolli käigus ka röstimis- ja jahvatusastet, kohvi mahtu, niiskust ja pakendisse jäänud hapniku hulka.

Kohvi segamine

Kohvisegu koosneb erinevatest kohvisortidest, mille maitsebukett on sündinud eri riikide kohvi segamisel. Segus võib kasutada kuni 15 eri tüüpi kohvi, mille kooslus muudab kohvi selgelt eristuvaks ja äratuntavaks.

"Ubade maitset kontrollitakse selle protsessi käigus kuni kaheksa korda."

"Ubade maitset kontrollitakse selle protsessi käigus kuni kaheksa korda."

Hea pakend kaitseb kohvi aroomi

Pakend peab vastama tugevuse ja õhukindluse poolest kindlatele kvaliteedinõuetele, et kohv ei puutuks kokku õhuga. Samal ajal on pakkematerjalide kogus minimaalne, et vähendada keskkonnamõju.

Järgmine samm õnnelike kohviubade teekonnal

8. Röstimine

Loe täpsemalt siit
Back to top