ÕNNETOOV SAAK

Pärast õitsemist küpsevad kohvimarjad umbes üheksa kuud. Enamikus päritoluriikides koristatakse saak käsitsi, et tagada kõrge kvaliteet. Hoolikas ja valikuline korjamine tagab ühtlase kvaliteediga saagi, mis omakorda kindlustab kohvi rikkaliku maitse. Siit leiate teavet kohvisaagi koristamise kohta.

Õnnelike kohviistanduste juhtimine

Kohvipõõsad hakkavad vilja kandma 2-4 aasta vanuselt ja annavad saaki 1-2 korda aastas. Saagikuse parandamiseks ja saagikoristuse hõlbustamiseks on oluline põõsaste kärpimine. Kohvikasvatus nõuab suurt hoolt, sest kohvitaim on väga õrn.

Sajad õnnelikud saagikoristused

Kohv on hooajaline toode ja saak võib aastate lõikes erineda, olenevalt sellest, kui soodsad on tingimused. Maakeral võib iga kuu leida mõne koha, kus parajasti kohvisaaki koristatakse.

"Hoolikas ja valikuline korjamine tagab ühtlase kvaliteediga saagi, mis omakorda kindlustab kohvi rikkaliku maitse."

"Hoolikas ja valikuline korjamine tagab ühtlase kvaliteediga saagi, mis omakorda kindlustab kohvi rikkaliku maitse."

Käsitsi või masinaga?

Olenevalt päritolust ja tootmispiirkonnast korjatakse kohvi kas käsitsi või mehaaniliselt. Mäenõlvadel kasvavat kohvi saab korjata ainult käsitsi, kuid tasasel maal on võimalik kasutada koristusmasinaid.

Järgmine samm õnnelike kohviubade teekonnal

5. Kohvi töötlemine päritoluriikides

Loe täpsemalt siit