ÕNNELIKUD KOHVIOAD ON HEADES KÄTES

Kohv ei ole valmisjook – selle maitset mõjutab oluliselt valmistusviis. Kohvi õige säilitamine, sobiv valmistusviis ja seadmete regulaarne puhastamine tagavad teile maitseküllase kohvipausi. Kui soovite õppida, kuidas valmistada kohvi nagu proff, siis Paulig Barista Instituut pakub kursusi aasta ringi. Klõpsake siin, et näha kohvi valmistamist >>

Kohvivalmistamise meetodid

Kvaliteetne ja värske kohv, kvaliteetne vesi, sobiv valmistusviis ja puhtad töövahendid tagavad teile maitseküllase kohvipausi. Kohvi valmistamisel on oluline valida kohv, mis on valmistusviisile vastava jahvatusega, ning kindlasti kasutada õiget kogust. Pauligi kohvipakendile trükitud sümbolid näitavad, millise valmistamisviisi jaoks konkreetne kohv sobib.

Kohvi hoiustamine

Näiteks õhu või kuumusega kokku puutudes läheb kohv kiiresti halvaks. Sellepärast tuleks kohv jätta alati originaalpakendisse, isegi kui seda hoitakse spetsiaalses plekkpurgis. Kohvi võib ka külmutada, kui seda lähiajal ei kasutata, kuid see ei ole optimaalne. Kohvi maitse on kõige parem värskena.

Puhtus on ideaalse kohvi lahutamatu osa

Oluline on hoida oma kohvimasin alati puhas. Kui kannu on ladestunud kohvi valmistamise jäägid, ei saa hea maitsega kohvi. Kui hakkate kohvi valmistama, tuleb kindlasti mõõta veemahutisse õige kogus värsket ja puhast vett, kasutades spetsiaalset karahvini.

Paulig Barista Instituut

Paulig Barista Instituudi koolitustel osaleb igal aastal üle 5000 kohviprofi. Instituut pakub mitmesuguseid kursusi alates kohvi valmistamise alustest kuni latte-art'i e. piimakunstini.

"Kui kasutate kohvi valmistamiseks õiget meetodit, saate tagada, et õnnelikud kohvioad maitsevad teie tassis suurepäraselt."

"Kui kasutate kohvi valmistamiseks õiget meetodit, saate tagada, et õnnelikud kohvioad maitsevad teie tassis suurepäraselt."

Eesmärgile vastav jahvatus

Kohvi valmistamisel on tähtis kasutada sobiva jahvatusastmega kohvi. Sõltuvalt kasutusest võib kohv olla peene, keskmise või jämeda jahvatusega. Kõige peenem on espressojahvatus, seevastu presskannus kasutatakse kõige jämedamat jahvatust.

Vee tähtsus

Tassitäies filtrikohvis on 98,5 protsenti vett, seega on vee kvaliteedil kohvi maitsele väga suur mõju. Kohvi valmistamisel on oluline kasutada ainult sellist vett, mis on ka niisama juues hea maitsega.

Järgmine samm õnnelike kohviubade teekonnal

10. Kohvi nautimine

Loe täpsemalt siit