SOOJA PÄIKESE ALL

Kohvi saab tootjariikides töödelda mitmel viisil. Erinevate meetoditega toodetud kohv eristub ka maitse ja suus tekkiva tunde poolest. Kõige tähtsam on siiski ubade eest hästi hoolitseda, et need ei muutuks vastiku maitsega haisupommideks. Sellel lehel saate lähemalt uurida, kuidas päritoluriikides kohviube käsitletakse.

Kuivemast kuivem protsess

Kuivtöötlemine on vanim ja lihtsaim töötlemismeetod, mis nõuab ka kõige vähem seadmeid. Selle meetodi abil toodetud kohvi nimetatakse kuivtöödeldud kohviks ja tavaliselt on sellel looduslik ning marjane maitse.

Märgprotsessis suplevad oad paar päeva basseinis

Märgprotsessi käigus puhastatakse marjad mehaaniliselt kestast ja viljalihast, seejärel suunatakse oad 1-2 päevaks veevannidesse. Selle tulemusel saadakse pestud kohvioad, mida iseloomustab happeline maitse.

"Kui ubade eest hästi ei hoolitseta, muutuvad need vastiku maitsega haisupommideks."

"Kui ubade eest hästi ei hoolitseta, muutuvad need vastiku maitsega haisupommideks."

Poolkuiv protsess toob esile ubade parimad omadused

Poolkuiv protsess on kuiv- ja märgprotsessi kombinatsioon. See meetod võeti kasutusele 1990. aastatel ja seda kasutatakse üha rohkem Brasiilias, Aasias ja Kesk-Ameerikas.

Järgmine samm õnnelike kohviubade teekonnal

6. Logistika

Loe täpsemalt siit