ÕNNELIKE KOHVIUBADE PERE

Kohviistandusi leidub maailmas peaaegu kõikjal. Enamik kohvikasvatajaid on väikeettevõtjad, kellel on ainult mõnisada kohvitaime. Nii nagu kohviistandused, on ka muld igal kontinendil erinev. Muld on üks põhilisi tegureid, mis mõjutab kohvi maitset. Kohviistandustest sõidavad õnnelikud oad teise maailma otsa, kus neid röstib Paulig – samuti pereettevõte. Sellel lehel saate tutvuda mõningate õnnelike ubade kasvatajatega.

Kohvikasvatus elatusallikana

Paulig ostab umbes ühe protsendi kõikidest maailmas kasvatatud kohviubadest - aastas teeb see 60 miljonit kilo kohvi. See tähendab, et Pauligil lasub suur vastutus, kuid ühtlasi on tema võimuses ka mõjutada kohvi kasvutingimusi.

Erinevad istandused

Metsikud kohvitaimed kasvavad mägistes metsades, kus neile pakuvad varju mitmesuguste söödavate taimede ja viljapuude võrad. Sordiaretuse tulemusena on sündinud ka otsest päikesevalgust taluvad sordid. Traditsioonilises varjulises kohviistanduses kasvavad kohvipõõsad looduslike puude varjus. Varju andmiseks istutatakse tihtipeale lämmastikku siduvaid ja kaubanduslikult kasulikke puuliike.

Kohvi kasvutingimused

Araabika ubadele sobib ideaalselt temperatuur 15-25 kraadi, robustale 22-26 kraadi. Kohv vajab kasvamiseks ka palju vihma. Araabika kohvioad kasvavad kõige paremini 1000-2200 meetri kõrgusel merepinnast ja robusta oad veidi madalamal.

Võitlus kahjuritega

Kliimamuutuste tagajärjel tekivad kahetsusväärselt sageli ideaalsed tingimused kahjurite paljunemiseks.

"Igal kontinendil on oma ainulaadne mullatüüp, millel on märkimisväärne mõju seal kasvanud kohvi maitsele."

"Igal kontinendil on oma ainulaadne mullatüüp, millel on märkimisväärne mõju seal kasvanud kohvi maitsele."

Järgmine samm õnnelike kohviubade teekonnal

3. Partnerlusprojektid

Loe täpsemalt siit