Kohvi säilitamine
Kohvi suurepärane maitse ja aroom saadakse erinevate kohvisortide segamisel ja röstimisel. Kui kohvi õigesti ei säilitata, siis riknevad kohviubade ja jahvatatud kohvi maitsed ja aroomid kiiresti.
Kohvi suurimad vaenlased on:
- Õhuhapnik
- Kõrge temperatuur
- Valgus
- Niiskus
Kohvi säilitamine kodus
Et kohv ei kaotaks värskust ja aroome, tuleb seda õigesti säilitada.
Vihjeid:
- Säilita kohvi alati originaalpakendis
- Hoia kohvipakk kindlalt suletuna, et vältida kohviubade või jahvatatud kohvi kokkupuudet õhuhapnikuga
- Hoia kohvi niiskuse eest
- Hoia kohvi kuumuse ja otsese päikesevalguse eest
Pane tähele!
- Ära vala kohvi originaalpakendist välja
- Ära jäta kohvipakki avatuna seisma
Kohvi õigesti säilitades naudid iga päev head värsket kohvi.