Araabikat võib leida nii vanaema kohvilaualt kui ka peenest kontorist või nurgakohvikust. Maitse poolest on araabika pehmem ja rohkemate nüanssidega kui teine laialt levinud kohviliik robusta. See on enim kasvatatud kohviliik maailmas ning suur osa Pauligi kohvidest on valmistatud justnimelt erinevatest araabika variatsioonidest. Araabika on parim heleda röstina, sest siis on säilinud selle puuviljane ja aromaatne maitse.
Täna kasvatatakse araabikat paljudes paikades üle kogu maailma, kuid algselt pärineb see Etioopiast. Selle sordi kasvatamiseks on vaja rohkelt päikesevalgust, 18-22 soojakraadi, viljakat pinnast ja piisavalt niiskust. Tavaliselt kasvatatakse araabikat 1000-2000 meetri kõrgusel merepinnast. Araabika kasvab troopilise sodiaagi järgi Vähi ja Kaljukitse vahelistel laiuskraadidel, mida tuntakse ka kohvivöö nime all. Kõige enam kasvatatakse araabikat Brasiilias ja Kolumbias.