Robusta

Robusta kohviuba on suurepärane tumeda röstiga kohvisegude jaoks, mida kasutatakse espresso valmistamiseks. Araabika kõrval on robusta teine enim kasvatatud kohviliik maailmas.

Võrreldes araabikaga on robusta mõrkjam ja tugevama maitsega. Umbes 35% maailma kohvitoodangust on robusta. 

Tummise ja tugeva maitse tõttu on robusta ideaalne espresso valmistamiseks. Robusta moodustab espresso peale meeldivalt paksu crema. Ideaalne valik neile, kes naudivad kanget kohvi. Robustast valmistatud kohvijooke on parim nautida piimaga. 

Võrreldes araabikaga talub robusta paremini kliimamuutuseid. Seda on võimalik kasvatada ka soojemas kliimas ja madalamatel kõrgustel. Optimaalne temperatuur Robusta jaoks on vahemikus 22-27 °C. 

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top