4 põhjust, miks peaksid müüma cold brew kohvi ehk külmpruulitud kohvi

20.7.2021

Cold brew on täiuslik jahutav jook kuumadeks suvepäevadeks. Miks peaksid  seda müüma aga oma kohvikus või toitlustusasutuses? Meie kohvieksperdid toovad välja 4 põhjust, miks cold brew’d võiks müüa lausa koguaeg, olenemata aastaajast! 

Cold brew- recipes

 

Cold brew on trendikas

Allegra Project Cafe Europe 2020 reporti järgi oli külmpruulitud kohv kõige kiiremini kasvav kohvijook ja seda eriti Põhja-Euroopas. Joogi menukus käib koos Euroopa suurima trendiga – erikohvi populaarsuse kasuvuga. Esimesena hakkasid cold brew’d pakkuma just väiksed erikohvidele spetsialiseerunud kohvikud ja röstikojad, nüüd on need joogid ka suurimate pakkujate: Costa Coffee ja Starbucksi menüüdes. 

 

Külmprulitud kohvijookide tegemine on lihtne

Cold brew tegemiseks ei ole vaja erivahendeid või isegi kuuma vett. Seetõttu ei ole cold brew pakkumiseks vaja ka suuri investeeringuid. Külmpruulitud kohvi valmistamiseks on vaja ainult jahvatatud kohvi, vett ning suurt pruulimisnõud nagu Toddy kohvipruul. Enim kulub hoopis aega, sest cold brew pruulimine võtab 12-16 tundi. 

Kõige mugavam on aga jookide valmistamiseks kasutada Pauligi cold brew kontsentraati, mille puhul ei pea ise pruulimisega tegelema. Kontsentraat on suurepäraseks koostiseks väga erinevatele kohvijookidele. Joogi valmistamiseks tuleb lihtsalt kontsentraati pikendada endale sobiva lisandiga.

Cold Brew concentrate with cocktails

 

Cold brew külmade kohvijookide pakkumine on tulus

Kuigi cold brew valmistamise kulu sarnaneb filterkohvi või espressojookidele, on kliendid uudse joogi eest nõus enam maksma. Lisaks on pea lõputult võimalusi luksuslikeja kasumlike cold brew kokteilide tegemiseks. Cold brew’ga on sul võimalus enam teenida, kuid ka uute kohvijookidega uusi kliente meelitada.  

 

Palju võimalusi kohvikokteilide tegemiseks

Cold brew’st võib teha väga erinevaid kokteile. Vali lisandiks piim, jäätis või hoopis limonaad – ainus piir on sinu fantaasia! Külmpruulitud kohv on veidi vähem happeline ja magusam kui näiteks filtrikohv, mistõttu sobib see ideaalselt limonaadi või piimaga. Erinevate hooajaliste kokteilide kombineerimine on lihtne ja saad neid teha aastaringselt.  Cold brew’ga saad teha nii šokolaadi ja vahukoorega magusaid jooke kui ka värskendavaid kohvikokteile. Lisaks saab cold brew’d kasutada ka soojades jookides nt hõõgveiniga või küpsetistes.

  
Cold brew mocktail lasisessa mukissa mustikoilla ja limellä koristeltuna
Back to top