Avokaado-laimi toorkook

3.5.2023

Gluteeni- ja laktoosivaba vegan kook

 

Kogus:

8-10 tk, 20cm läbimõõduga vorm

Põhi:

  • 130 g toortatrajahu
  • 80 g pehmeid kivideta datleid
  • 70 g mandlivõid
  • ca 30 ml sooja vett
  • 1/4 tl soola

Täidis:

  • 400 g küpse avokaado viljaliha (ca 5-6 avokaadot)
  • 100 ml laimimahla
  • 1 laimi peenelt riivitud koor
  • 80 ml sulatatud kookosõli
  • 150 g kookose kondenspiima
  • Soovi korral meelepärast kaunistamiseks laimiviile, purustatud pistaatsiapähkleid, maasikaid vms.

Valmistamine:

Töötle blenderi või köögikombaini abil kõik põhja komponendid ühtlaseks massiks. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ning aseta külmkappi ootele.

Seejärel töötle blenderi või köögikombainiga kõik täidise komponendid ühtlaselt siidiseks. Vala täidis põhjale ning aseta ca paariks tunniks sügavkülma, nii, et kook taheneks, aga päris läbi ei külmuks. Kaunista meelepäraste lisanditega ja naudi Paulig Classic kohviga.

Retsepti autor Maria Veski Raudkivi (@miaspiration).

Back to top