Sidrunikeeks valge šokolaadi kattega

8.5.2023

 

Kogus:

ca 10 viilu, 20 x 11 cm suurune vorm

Vaja läheb:

  • 200 g nisujahu või meelepärast gluteenivaba jahusegu
  • 65 g mandlijahu
  • 200 g toasooja võid
  • 120 ml meelepärast piima
  • 100 g tuhksuhkrut või 120g kookospalmisuhkrut
  • 4 toasooja muna
  • 60 ml sidrunimahla
  • 3 maheda sidruni peenelt riivitud koor (15g)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 1/5 tl soola

Kate:

  • 100 g lahjat toorjuustu
  • 100 g vahukoort
  • 50 g valget šokolaadi
  • soovi korral jahvatatud vaniljet

Valmistamine:

Sega kausis jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa peenelt riivitud sidruni koor, toasoe või ning mikserda kõik kohevaks. Teises kausis vispelda munad, piim ja vaniljeekstrakt. Lisa see jahusegule, lisa ka sidrunimahl ning sega kõik ühtlaseks taignaks. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga või määri võiga, vala tainas vormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 50-60 min kuni keeks on pealt kuldne ning sisse torgatud küpsetustikk jääb puhtaks. Kui keeks pruunistub pealt liiga kiirelt, siis kata see fooliumiga ja küpseta lõpuni. Lase keeksil jahtuda enne kui ta vormist välja kummutad.

Katte jaoks vahusta vahukoor ning sega hulka ka toorjuust ning sulatatud valge šokolaad. Kui keeks on jahtunud, siis määri kate keeksile ja naudi oma Paulig Presidentti kohviga.

Retsepti autor Maria Veski Raudkivi (@miaspiration)

Back to top