Cold brew

Cold brew e. külmpruulitud kohv valmistatakse kohvipuru 8-14 tundi külmas vees leotades. Lihtne viis külmpruulitud kohvi valmistamiseks on kasutada presskannu ja lasta kohvil üleöö külmkapis seista.

Räägitakse, et külm kohv teeb ilusaks. Isegi, kui see tõele ei vasta, siis naudingut pakub see kindlasti. Ja mis saakski olla kaunim kui rahulolev naeratus? Külmpruulitud kohv on Ameerika Ühendriikides juba pikka aega populaarne olnud ning tasapisi võitnud kohvijoojate südamed ka teistes riikides. 

Külmpruulitud kohvi ei kuumutata kordagi, kogu protsessis kasutatakse eranditult külma vett. Tasub meeles pidada, et külmpruulitud kohv ei ole jääkohv, mis valmistatakse enne maha jahutamist kuuma veega. 

Külmpruulitud kohv on hea põhi suvistele jookidele, sest mõjub värskendavalt ja jahutavalt. Tegemist on väga mitmekülgse joogiga, mis on paljudele meeltmööda. Pehme maitse saavutatakse, kui lisada pool tassi külmpruulitud kohvi ja pool tassi piima. Saadud segu võib maitsestada näiteks vanillisiirupi, karamellisiirupi või šokolaadikastmega. 

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top