Mõnusad skoonid cheddari ja tüümianiga

20.4.2023

Naudi skoone soojalt või külmalt Pauligi kohvi kõrvale. 

 

Vaja läheb:

  • 300 g täistera nisujahu (sobib kasutada ka mõnda gluteenivaba jahusegu või kaerajahu)
  • 170 g riivitud cheddari juustu + natuke peale raputamiseks
  • 180 ml piima
  • 80 g külma võid
  • 3 tl kuivatatud tüümiani
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • Valikuline: 1 muna

Valmistamine:

Lisa kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud külm või. Näpi tainas ühtlaseks puruks, seejärel lisa riivitud juust ja tüümian ning sega kergelt läbi. Lisa vähehaaval juurde piim ning töötle tainast kuni hakkab moodustuma taignapall või tainas hakkab kausi külgedelt lahti tulema. Töötle tainast nii vähe kui võimalik, sest mida rustikaalsem, seda paremad skoonid tulevad.

Vormi tainas ca 2,5 cm kõrguseks ning lõika või suru sellest klaasi või vormi abil välja ca 6 cm läbimõõduga kettad. Tainast on vaja mitu korda vormida. Aseta skoonid ahjuplaadile ning soovi korral pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning puista peale veel juustu.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures ca 15 minutit kuni skoonid on pealt kuldpruunid.

Retsepti autor Maria Veski Raudkivi (@miaspiration).

Back to top