Põhjamaine õunahõrgutis ja Paulig Classic

16.11.2017

Tõelise põhjamaalasena peaks iga eestlane oskama valmistada vähemalt ühte hõrgutist, mille põhikomponendiks on õunad. Siin on teile katsetamiseks ühe mõnusalt rikkaliku õunakoogi retsept. Hea kaaslane Paulig Classic kohvile!

Vaja läheb

Põhja jaoks:
2,5 dl suhkrut
6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
225 g võid
1 muna

Täidiseks:
1 kg õunu
2 dl vett
1 dl suhkrut
1–2 kaneelikoort
Ühe sidruni mahl

Katteks:
5 munavalget
5 dl tuhksuhkrut
½ tl õunaäädikat

Valmistamine

1. Sega kokku suhkru, nisujahu ja küpsetuspulber. Lisa toasoe või ja sega ühtlaseks massiks. Nüüd sega hulka muna ja vajadusel lisa pisut vett, et tainas püsiks hästi koos. Lase tainal jahedas seista umbes pool tundi.
2. Koori ja lõigu õunad. Lase vesi keema, lisa suhkur ja kaneelikoored ning keeda õunalõike selles segus nii kaua, et need hakkavad püreeks muutuma. Lisa sidrunimahl ja võta segust välja kaneelikoored.
3. Jaga tainas 3 ossa, rulli nendest küpsetuspaberile õhukesed ringikujulised kihid. Tasanda servad. Küpseta 15-20 minutit 175 ° C juures.
4. Nüüd tuleb hõrgutis kokku panna. Tõsta vahekihid üksteise peale, määrides iga kihi peale õunasegu.
5. Vahusta munavalged kergelt, lisa siis õunaäädikas ja järk-järgult vahustamise ajal tuhksuhkur, et tekiks tugev vaht. Määri munavalgevaht koogi peale ja servadele.
6. Küpseta umbes 175 ° C juures, kuni besee saab ilusa värvi.
7. Serveeri soovi korral vaniljekastmega.

Maitseküllaseid hetki!
Sinu Paulig.